Skip to main content

Luahan

Disebabkan kawan2 baik aku ramai yang kerja company besar macam TNB and Petronas, pakai kereta cantik, aku selalu kena pandang hina. Aku sedar la aku kerja biasa2 jer... Sebut nama company pun orang tak kenal. Tapi at least aku boleh lah make a living from that.

Walaupun gaji tak besar, mampu lah nak suap mulut sendiri takde sampai susahkan orang. Walaupun pakai Proton je bukan kereta gempak2 pun, mampu lah commute ke sana ke mari tanpa bergantung kat orang. Dan bolehlah nak save duit pergi travel sesekali lihat dunia.

Takde rumah pun kena hina jugak. Memangla kalau nak compare dengan orang lain yang sama usia, aku agak terkebelakang dari segi property. Tapi buat masa ni aku memang tak berani nak beli rumah sebab aku kerja belum stabil. Of course aku ada impian nak ada property sendiri before 30 tapi benda tu bukannya mudah tapi aku positif yang masa yang sesuai akan tiba. At least doakan la aku daripada hina2 aku ni miskin.

Asyik kena pandang hina ni kadang2 aku down la jugak. Kalau tak boleh bagi semangat untuk aku become better, at least diam pun ok... 

Aku kawen guna duit sendiri kot. Hurm.

K lah saja nak luahkan perasaan. Depressed sangat lately.

Comments

Popular posts from this blog

Product Review: Toujours Advanced Collagen Shot

Assalamualaikum semua. Seperti yang dijanjikan, ini dia entry khas untuk Toujours Advanced!



Kepada yang follow di Instagram mahupun menjadi rakan di Facebook, pastinya tahu aku ialah authorised agent Toujours Advanced. Sekarang ni aku nak cite tentang Toujours melalui pengalaman aku sendiri okay.


Aku start consume sejak November 2014. Means dah lebih 4 bulan dah.

Selama ni kulit aku memang ok jela takde masalah. Jerawat pun jarang2 ada. Tapiii sejak dah bekerja aku perasan kemerosotan kualiti kulit aku. Ha gitu kau. Aku rasa sebab stress kot dan letih sebab terlalu banyak kerja. Muka dah start garis2 halus kat mulut dan pipi padahal umur baru 24. Lepastu kulit tak mulus sebab berbiji2 halus kat pipi dan dahi. Tak teruk sangat tapi memang berbeza la daripada sebelum2 ni (zaman belajar).

Dalam masa seminggu, boleh nampak pori-pori makin mengecil. Kulit semakin halus dan lembab. Bukan muka je malah seluruh badan. Perhatikan: buku lali dan tumit. Dari situ dah jatuh cinta dengan Toujours!

Product Review - Mora Essential Pure Argan Oil (Part 2)

Masuk bulan ni dah 10 bulan aku pakai MORA. Korang tahu tak apa MORA ni? Untuk pembaca regular mungkin dah tengok first review aku dalam post sebelum ini. Memandangkan blog ni menerima traffic yg sangat banyak melalui Google di mana orang search pasal MORA Essential, so aku nak buat review kedua la plak.



Last February aku pergi Koh Samui. Koh Samui ni ialah pulau yang sangat jauh dari mainland - sejam setengah naik feri. Naik feri plak taknak duduk bawah, duduk atas nak berjemur macam orang putih hahahah. Sepanjang 5 hari kat sana memang berjemur dan bersidai je noks. Habis muka, tangan, dan kaki hitam legam. 
Tapi walaupun hitam, kulit aku sikit pun tak kering, menggelupas, naik rashes or apa2 jelah sunburnt effect. Aku just hitam je. 
So ni ialah testimoni ikhlas dan benar dari aku sendiri.  Fyi, aku pakai MORA sebelum keluar pagi, dan malam sebelum tidur. 
Testimoni dari ahli keluarga pulak: Kakak ipar umur 38 tahun, masalah kulit kering. Sejak guna MORA kulit dia lembab je so dia…

#newyearatnorth 2016 Part 1 (ETS Train)

Mood tengah rajin nak blog gais. Hehe. Kali ni aku nak up travelogue aku selama 4 hari 3 malam ke utara tanah air pada new year baru2 ini. Plan ni aku dah ada dalam kepala otak sebulan sebelum new year. Memang nak gamble pergi solo, stay rumah abang di Sungai Petani, kemudian pitstop seterusnya rumah Nonoh di Kuala Nerang.
Memandangkan aku solo kali ni maka aku pilih untuk naik public transport instead of driving. Pilihan pastilah keretapi laju ETS yakni yang paling high-rated masa kini. Tiket (2ways) dibeli 3 hari sebelum. 
Route: KL Sentral - Sg Petani  Date of departure: 31 Dec 2015  Date of departure (return): 3 Jan 2016 Total cost: RM66 + RM66 = RM132 Class: Gold Class
ETS ni ada 3 classes; Platinum, Gold and Silver. Coach nya sama je cuma yang beza ialah kekerapan berhenti. Platinum berhenti on selected stations, Gold berhenti on more selected stations, Silver berhenti at all stations. 
Dari rumah adik aku hantar sampai Stesen LRT Putra Gombak, kemudian aku naik LRT sampailah k…