Skip to main content

Luahan

Disebabkan kawan2 baik aku ramai yang kerja company besar macam TNB and Petronas, pakai kereta cantik, aku selalu kena pandang hina. Aku sedar la aku kerja biasa2 jer... Sebut nama company pun orang tak kenal. Tapi at least aku boleh lah make a living from that.

Walaupun gaji tak besar, mampu lah nak suap mulut sendiri takde sampai susahkan orang. Walaupun pakai Proton je bukan kereta gempak2 pun, mampu lah commute ke sana ke mari tanpa bergantung kat orang. Dan bolehlah nak save duit pergi travel sesekali lihat dunia.

Takde rumah pun kena hina jugak. Memangla kalau nak compare dengan orang lain yang sama usia, aku agak terkebelakang dari segi property. Tapi buat masa ni aku memang tak berani nak beli rumah sebab aku kerja belum stabil. Of course aku ada impian nak ada property sendiri before 30 tapi benda tu bukannya mudah tapi aku positif yang masa yang sesuai akan tiba. At least doakan la aku daripada hina2 aku ni miskin.

Asyik kena pandang hina ni kadang2 aku down la jugak. Kalau tak boleh bagi semangat untuk aku become better, at least diam pun ok... 

Aku kawen guna duit sendiri kot. Hurm.

K lah saja nak luahkan perasaan. Depressed sangat lately.

Comments

Popular posts from this blog

Product Review: Toujours Advanced Collagen Shot

Assalamualaikum semua. Seperti yang dijanjikan, ini dia entry khas untuk Toujours Advanced!



Kepada yang follow di Instagram mahupun menjadi rakan di Facebook, pastinya tahu aku ialah authorised agent Toujours Advanced. Sekarang ni aku nak cite tentang Toujours melalui pengalaman aku sendiri okay.


Aku start consume sejak November 2014. Means dah lebih 4 bulan dah.

Selama ni kulit aku memang ok jela takde masalah. Jerawat pun jarang2 ada. Tapiii sejak dah bekerja aku perasan kemerosotan kualiti kulit aku. Ha gitu kau. Aku rasa sebab stress kot dan letih sebab terlalu banyak kerja. Muka dah start garis2 halus kat mulut dan pipi padahal umur baru 24. Lepastu kulit tak mulus sebab berbiji2 halus kat pipi dan dahi. Tak teruk sangat tapi memang berbeza la daripada sebelum2 ni (zaman belajar).

Dalam masa seminggu, boleh nampak pori-pori makin mengecil. Kulit semakin halus dan lembab. Bukan muka je malah seluruh badan. Perhatikan: buku lali dan tumit. Dari situ dah jatuh cinta dengan Toujours!

#newyearatnorth 2016 Part 3 (Danok, Thailand)

Lepas lepak2 kat sungai tu kan kitorang pun gerak balik. Otw balik tu aku buat2 la tanya, Bep kita nak pergi mana? Bep tanya aku balik, mana? Lepastu kitorang ngeh ngeh ngeh ngeh ngeh ngeh....... Dah boleh baca dah apa dalam kepala otak masing. Macamlah tak tau dalam beg tu dah tersedia passport. Hah.

TO DANOK WE GO !


Ya Allah ya Allah tak sangka aku sampai Thailand for the first time! Naik kereta pula tu! Kalau nak tau pergi Thai naik kereta adalah salah satu wishlist hidup aku hahaha so aku sangatlah gumbiraaa walaupun sempadan je i dun careee.
Tq Bep bawak I kecapi impian ini :')

Stop kat imigresen. Sejam gak la nak beratur and setelkan semua kat sini. Finally kitorang berjaya masuk dalam pukul 6pm.


Sekitar town Danok.
Bep ada google satu restaurant ni tengok review macam best la. Masuk dalam jugak la nak pergi tu.

Lalu celah-celah.

Finally sampai di Waterview Restaurant.  Haa restaurant ni memang cantik uolss. Dekat kawasan tasik.

Mentik habis laa konon makan view macam ni.



N…

Product Review - Mora Essential Pure Argan Oil (Part 2)

Masuk bulan ni dah 10 bulan aku pakai MORA. Korang tahu tak apa MORA ni? Untuk pembaca regular mungkin dah tengok first review aku dalam post sebelum ini. Memandangkan blog ni menerima traffic yg sangat banyak melalui Google di mana orang search pasal MORA Essential, so aku nak buat review kedua la plak.



Last February aku pergi Koh Samui. Koh Samui ni ialah pulau yang sangat jauh dari mainland - sejam setengah naik feri. Naik feri plak taknak duduk bawah, duduk atas nak berjemur macam orang putih hahahah. Sepanjang 5 hari kat sana memang berjemur dan bersidai je noks. Habis muka, tangan, dan kaki hitam legam. 
Tapi walaupun hitam, kulit aku sikit pun tak kering, menggelupas, naik rashes or apa2 jelah sunburnt effect. Aku just hitam je. 
So ni ialah testimoni ikhlas dan benar dari aku sendiri.  Fyi, aku pakai MORA sebelum keluar pagi, dan malam sebelum tidur. 
Testimoni dari ahli keluarga pulak: Kakak ipar umur 38 tahun, masalah kulit kering. Sejak guna MORA kulit dia lembab je so dia…